WONEN ZOALS JIJ DAT WILT IN ZIJDEBALEN

Wonen in Zijdebalen is het perfecte antwoord op de vraag naar maatwerk. Hier staan jouw woonwensen centraal. Niets is standaard. Er is keuze uit maar liefst 52 verschillende appartementen, verdeeld over twee complexen in woonblok IV van Zijdebalen: ‘De Oranjerie’ en ‘Het Speelhuis’. Eén, twee of drie slaapkamers? Balkon, loggia of dakterras? Jij mag het zeggen. De woonoppervlaktes variëren van 63 tot 138 m².

oranjerie-gevel-cms-stackingplan

De Oranjerie

De Oranjerie vind je aan de David van Mollemstraat. De naam verwijst naar de oude buitenplaats van deze rijke zijdekoopman, die uiteraard een chique oranjerie had waar hij zijn kostbare exotische planten liet overwinteren. Ook de gevelarchitectuur van De Oranjerie refereert aan dat rijke verleden: door de grote ramen met hun klassieke roedeverdeling valt het daglicht heerlijk binnen. En aan de binnenzijde van dit bijzondere woonblok draagt de gezamenlijke tuin bij aan het groene karakter.

gevelaanzicht-speelhuiscms

Het Speelhuis

De Engelsen noemden het een ‘folly’, de Fransen een ‘maison de plaisance’ en in Nederland spraken we van een speelhuis: een plek waar de adel zijn pleziertjes beleefde. Theedrinken, jagen, een potje kaarten of misschien een stiekem, romantisch rendez-vous? Het deel van Zijdebalen dat ‘Het Speelhuis’ heet, staat op de hoek van de Westerdijk en de Zijdebalenstraat, met zijn nieuwe stadsgracht. Stoere baksteen, hoge ramen en een heerlijk balkon – op het zuiden waar je kunt genieten van de verrassende stilte.

interieur-f3-a3-cms

Huisje, boompje,... keuken, badkamer

In Zijdebalen woon je zoals jij dat graag wilt. Kies je voor een maisonnette of een appartement met ruim balkon of terras? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, elk appartement heeft altijd een luxe, complete keuken met Siemens inbouwapparatuur. Ook de badkamer is volledig afgewerkt en comfortabel. Sommige woningen hebben zelfs een bad!

binnentuin-speelhuiscms

Duurzaam wonen

Uiteraard is bij de bouw van Zijdebalen rekening gehouden met duurzaamheid, van energiezuinige LED-verlichting in de openbare ruimten tot gasloos verwarmen en koken. De grote binnentuin wordt voorzien van veel groen en je fiets kun je kwijt in je kelderberging. Er is een beperkt aantal appartementen met een parkeerplek in de garage.

stock-kopkoffie-cms

Groen wonen in de stad

In de Zijdebalenstraat, haaks op de Vecht, is een nieuwe stadsgracht gegraven, met een romantische rij bomen erlangs. In het hart van jouw woonblok vind je een prachtige aangelegde binnentuin. Datzelfde geldt voor de drie andere woonblokken die deel uitmaken van Zijdebalen (maar die van jou is het grootst!). En ook langs de heringerichte Zeedijk zijn bomen aangeplant.

Toch de stad uit? Het station en de uitvalswegen zijn makkelijk bereikbaar. Combineer dat met de centrale ligging van Utrecht en dit is de perfecte locatie.